Arta și ajutorul se reunesc în cadrul proiectului "Aripi Colorate"

16. 10. 2023
Arta și ajutorul se reunesc în cadrul proiectului "Aripi Colorate"

În lumea noastră, există o credință bine înrădăcinată în impactul pe care îl are arta în viețile oamenilor, fie că vorbim despre felul în care poate crea o legătură directă între suflete, fie că încurajează exprimarea liberă a sinelui, contribuind la întregirea unei comunități.

Astfel, toți cei pasionați de artă se pot aduna într-un singur loc în care li se oferă libertatea să fie ei înșiși și să cunoască și alte persoane cu pasiuni și interese similare. De aceea, prin proiectul „Aripi colorate”, Fundația Premier Energy și-a propus să aducă un nou suflu de inspirație, având încredere că arta îi poate ajuta pe tinerii mai puțin norocoși să-și exprime creativitatea și să viseze. Astfel, cu ajutorul prietenilor noștri de la Asociația OMIS, am reușit să aducem culoare în viețile celor 27 de copii înscriși în proiect prin organizarea atelierelor de creație. Sub îndrumarea unui profesor de arte plastice tinerii au pornit într-o adevărată călătorie de autodescoperire. Prin sponsorizarea atelierelor de pictură de la Școala Gimnazială nr. 1 din orașul Pantelimon, ne dorim să credem că, pe lângă realizarea acțiunilor caritabile menite să ajute oamenii să depășească o dificultate, această aventurare în lumea artei este totodată un mijloc de a inspira, educa și conecta indivizi din toate categoriile sociale.

Am avut plăcerea, totodată, să fim voluntari și să susținem tinerii să se bucure de influența terapeutică a artei pe timpul vacanței de vară, urmând ca micii artiști să culeagă roadele muncii lor binemeritate. Experiența voluntariatului a fost o oportunitate și pentru noi să descoperim cu adevărat influența unui astfel de proiect, luând contact direct cu emoțiile, ideile și creativitatea care sunt din abundență în sufletul copiilor.

În urma atelierelor de pictură, campania s-a concluzionat cu o expoziție în sala de sport a aceleiași școli din Pantelimon, unde tinerii au avut posibilitatea să-și expună lucrările și să acumuleze donații pentru următoarele activități ale Asociației OMIS. Participanții urmează să fie răsplătiți cu o excursie în care să se bucure de rezultatele efortului depus și să-și satisfacă și alte curiozități despre lumea artei, prin vizitarea de muzee și case memoriale.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să încurajăm și să susținem importanța exprimării libere a sinelui prin artă, iar simpla interacțiune cu copiii si dorința lor de a crea a fost ca o întoarcere în timp la inocența și libertatea copilăriei. De asemenea, sperăm ca rezultatul acestei campanii să fi avut un impact pozitiv asupra copiilor implicați și că din culorile de pe pensule au curs câțiva stropi de culoare și in viețile lor.

Distribuie acest articol cu prietenii

Alte articole

Cezar a reușit să rostească primele cuvinte
22. 12. 2023

Cezar a reușit să rostească primele cuvinte

Astăzi dorim să vă împărtășim o poveste inspirațională despre un tânăr numit Cezar, care, datorită generozității voastre și a implicării noastre în cadrul Fundației Premier Energy, a avut o șansă reală la progres și dezvoltare.

Campania "Back to school" 2023
16. 10. 2023

Campania "Back to school" 2023

Începutul noului an școlar nu vine întotdeauna doar cu sentimente pozitive. Pentru unii elevi, costul rechizitelor școlare esențiale poate fi o povară semnificativă