Dragoș visează să poată merge

Obrázek příběhu
Asistență medicală
Cum poți ajuta?
Dvs. puteți dona pentru ca Dragoș să face operația ce îi va permite să meargă.
Donează acum
141,135 RON de strâns
o lună rămase
141,655 RON suma țintă
Vreau să donez
RON

Copiii primesc 100% din banii donați de către dvs. Această plată nu este recurentă.

Distribuiți povestea:

Fii alături de Dragoș în a-și îndeplini țelul mai repede!

Apostol  Ionelia
PERSOANA GARANTĂ

Apostol Ionelia

Diriginte

Mesajul persoanei garante

Numele meu este Apostol Ionelia. Sunt cadru didactic la Școala Gimnazială nr.1 Grădiștea și diriginte al clasei a VIII-a și am privilegiul de a fi diriginta lui Dragoș.

Pe parcursul anilor de gimnaziu, am reușit să-l cunosc pe Dragoș, să apreciez comportamentul pozitiv, caracterul puternic și personalitatea orientată spre succes a acestuia.

Dragoș este un elev special, de mic fiind diagnosticat cu mari probleme de sănătate, diagnosticul fiind unul crunt și greu de acceptat, tetrapareză spastică și sindrom West. Din primii ani de viață face eforturi mari pentru a merge, pentru a fi independent. A trecut prin nesfârșite ore de kinetoterapie în centre de recuperare din țară, prin operații de rizotomie dorsală selectivă, miofibrotomie subcutanată și numeroase intervenții chirurgicale ortopedice.

Deși are această problemă de sănătate, Dragoș frecventează școala, rezultatele lui fiind remarcabile. Astfel, pe parcursul claselor I-VII a obținut calificative foarte bune și premiul I, media lui fiind mereu de peste 9,87.

Este un elev inteligent, spontan, vesel și cu o mare putere de muncă. Are inițiativă în cadrul colectivului fiind apreciat de colegi ca un bun organizator și lider. Are un comportament corect, responsabil și cuviincios, fiind receptiv la lecții și teme, preocupat întotdeauna de a obține progres în învățare. Pe tot parcursul școlarității s-a manifestat ireproșabil, dând dovadă de seriozitate și conștiinciozitate.

A participat la toate activitățile școlare și extrașcolare organizate, fiind un elev resursă și motivat. S-a remarcat în diferitele proiecte, obținând diplome, medalii.

Este apreciat de celelalte cadre didactice ca fiind inventiv, disciplinat, comunicativ, sociabil, dovedind echilibru și interes pentru școală.

Colegii de clasă îl consideră un model, un exemplu de tărie de caracter, având în vedere faptul că face eforturi fizice uriașe pentru a merge, niciodată văitându-se. Este asumat și implicat în toate tipurile de activități integratoare, activități care valorizează elevii cu CES.

Nu are manifestări violente sau necontrolate, nu a creat probleme disciplinare și nu deranjează colegii în ore sau pauze.

Familia acestuia manifestă interes pentru pregătirea elevului pentru fiecare oră și menține legătura cu profesorii și școala. Pe lângă activitățile de la școală, Dragoș aprofundează și este fericit să facă pregătire suplimentară la matematică și limba engleză, limbă pe care o îndrăgește. Toate aceste activități suplimentare sunt susținute prin efortul financiar al familiei.

Fiind în perioada de creștere, Dragoș a fost afectat în ceea ce privește mersul, astfel încât, la acest moment se deplasează cu mare greutate. Progresele făcute prin recuperare de-a lungul multor ani de trudă s-au diminuat, ba chiar s-a constatat un regres.

De curând, părinții l-au dus la un control în Polonia, la Varșovia, acolo unde a fost consultat de un medic venit din America. În urma investigațiilor și radiografiilor, s-a constatat că Dragoș are nevoie de mai multe intervenții ortopedice.

Părinții au primit devizul operației cu îngrijorare pentru că nu pot susține costurile acestor intervenții și recuperarea postoperatorie.

Familia este preocupată pentru că nu poate susține aceste cheltuieli, conștientizează că este o oportunitate de neratat, Dragoș fiind la vârsta optimă, după vârsta de 16 ani intervenția nu ar mai avea același rezultat.

Ajutorul solicitat este un ajutor financiar. Se fac eforturi și în comunitatea școlară pentru a-i oferi elevului această șansă, până la urmă, șansa de a se bucura de viață ca orice copil normal, de a fi fericit.

Pot aprecia că evoluția lui Dragoș, perseverența și ambiția de a fi mereu bun, pozitivismul și curajul de a trece prin aceste provocări vă pot convinge să-i fiți alături, pentru a i se îndeplini cea mai arzătoare dorință, aceea de a MERGE.

Pentru a îl caracteriza pe Dragoș, cuvintele par a fi de prisos, iar povestea lui ne arată încă o dată că, în ciuda greutăților pe care viața le aduce, putem merge înainte și spera la mai bine.

“Dragoș s-a născut prematur, cu probleme grave de sănătate, diagnosticul fiind cel de tetrapareză spastică. Acest diagnostic care îl împiedică să se deplaseze, dar și să își folosească membrele superioare (mâna dreaptă fiind afectată, scrie cu mâna stângă, cu litere mari de tipar pentru că nu are dezvoltată motricitatea fină).

De-a lungul celor 14 ani, Dragoș a suferit numeroase intervenții chirurgicale, atât în țară, cât și în străinătate, intervenții costisitoare din punct de vedere financiar. Pe lângă aceste intervenții chirurgicale, a avut si are nevoie în continuare de dispozitive și aparatură medicală, precum ghete ortopedice, orteze, cârje, bandă de mers, placă de vibrație... costurile acestora fiind suportate de noi, părinții lui, care am fost nevoiți de mai multe ori să facem împrumut la bancă pentru a susține financiar atât intervențiile chirurgicale, cât și recuperarea medicală.

Pentru că Dragoș se află în perioada de creștere, nu a mai făcut progrese vizibile, ba chiar a regresat, iar membrele inferioare au suferit modificări și deformări. Din această cauză, în luna august ne-am deplasat în Polonia la o consultație și pentru a cere o părere dr Mathew Dobbs, specialist în ortopedie pediatrică, venit din SUA pentru a consulta copii cu diagnostice grave. În urma consultațiilor s-a decis că Dragoș are nevoie urgent de mai multe intervenții care îi vor reda stabilitatea, autonomia de care are mare nevoie.

Lupta pe care o poartă copilul meu este cumva dublă pentru el, pentru că pe de o parte se luptă cu boala și își dorește nespus de mult să poată merge, să fie autonom, iar pe de altă parte luptă să poată face față societății în care trăim.

De mic, Dragoș este pasionat de lectură, îi place să citească, să scrie povești, dar și poezii, însă cel mai mult îi place limba engleză pe care o studiază cu plăcere atât la școală, cât și acasă, în particular. Își dorește să poată urma un liceu cu profil bilingv și apoi să studieze limbile străine la Universitate. Din păcate, este conștient că datorită problemelor de sănătate și a dizabilității cu care s-a născut, opțiunile profesionale sunt cumva limitate, dar fiind o fire pozitivă, va încerca să depășească limitele și să ajungă acolo unde își dorește. De asemenea, pentru că îi place foarte mult să cânte, este unul din membrii ansamblului coral Grădiștenii, alături de care a participat la diverse activități cultural-artistice, dar și la concursuri desfășurate la nivel local, județean: Festivalul-concursul municipal ”Prichindel cântăreț și dansator”, Festivalul comunei Grădiștea. S-a pregătit intens pentru Cambridge English Assessement, etapă pe care am fost nevoiți să o amânăm din cauza problemelor de sănătate.

Intervenția chirurgicală ortopedică îl va ajuta pe Dragoș să meargă din nou. Suntem conștienți că prețul operației este foarte mare, dar Dragoș merită această șansă, șansa de a se bucura de viață, de soare, de prieteni, de tot ceea ce îl înconjoară.”

Suma donată va fi direcționată 100% către povestea aleasă de dvs.

Alți copii care au nevoie de ajutor

Oportunitatea de a ajuta va exista mereu. Aflați acum poveștile altor copii care au nevoie de ajutor

S-a întâmplat ceva extraordinar ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Ați sprijinit complet toți copiii de pe site-ul nostru și le-ați dat speranță pentru o copilărie mai fericită. În acest moment procesăm alte povești de copii pe care le vom publica pe site cât mai curând posibil.

Întrebări frecvente


Cum pot ajuta?

Pot dona pentru mai multe povești?