Florian duce o luptă grea cu epilepsia

Această poveste a fost finanțată cu succes.


Împreună am strâns 16,387 de lei. Vă mulţumim pentru ajutor!

Obrázek příběhu
Asistență medicală
Cum poți ajuta?
Dvs. puteți dona pentru ca Florian să poată beneficia de o cască cu infraroșu care i-ar putea vindeca părțile creierului afectate de crizele epileptice.
Distribuiți povestea:

Fii alături de Florian în a-și îndeplini țelul mai repede!

Andrada Iordache
PERSOANA GARANTĂ

Andrada Iordache

Psihopedagog

Mesajul persoanei garante

Florian este elevul meu de câțiva ani, eu îi sunt profesor psihopedagog. Copilul este diagnosticat cu multiple diagnostice: Epilepsie, Tulburare de spectru autist etc. Cunosc familia și cazul lui Florian. Este un copil special, este greu de controlat, familia este lângă el zi de zi, îl duce la medici periodic și fac tot posibilul pentru el. Pe lângă familie, eu le sunt alături lucrând cu el.

Florian este un băiat minunat, plin de ambiții și cu realizări remarcabile. Se bucură de fiecare moment al vieții și face eforturi să-și depășească condiția de copil "altfel". Florian este pasionat de jocurile de cuvinte în engleză, franceză și germană, de geografie, de numere și de muzică, fiind un copil fascinant pentru toți cei care îl cunosc.

Cu toate acestea, Florian se confruntă cu provocări semnificative. Diagnosticele de autism, epilepsie și ADHD îi afectează viața de zi cu zi, făcându-l să depindă total de ajutorul familiei și al echipei de specialiști. „E ca și când o ființă se deplasează pretutindeni prin lume, dar, prinsă într-o celulă invizibilă, nu poate interacționa spontan cu alte persoane,” explică mama sa. Florian are dificultăți în a-și exprima dorințele și în a percepe pericolele sau a efectua acțiuni ce țin de autonomia personală.

Familia îl iubește nemărginit și Florian simte toată afecțiunea și dăruirea lor. Sunt mari șanse și perspective de recuperare prin tratamente, kinetoterapie, diete și metode terapeutice constante. O recomandare crucială de la Dr. Karina Gheorghiță, specialist în neurologie pediatrică, este achiziționarea unei căști cu infraroșu. Aceasta îl va ajuta pe Florian la repararea țesuturilor din zona leziunilor demielinizante din lobul frontal și la optimizarea rețelelor neuronale afectate de descărcările epileptice constante.

Costurile pentru aceste intervenții sunt însă foarte mari și depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei. „Doctorul neurolog, în urma investigațiilor medicale efectuate recent, EEG-uri multiple, etc., i-a recomandat lui Florian efectuarea unui RMN cerebral 3T nativ cu protocol de epilepsie, a unei analize genetice Whole Genome și, prioritar, achiziționarea unei căști cu infraroșu,” explică mama lui Florian. Aceste intervenții sunt cruciale pentru recuperarea lui Florian, dar costurile depășesc cu mult resursele financiare ale familiei.

Cu ajutorul comunității și al celor cu inimă mare, Florian poate avea acces la tratamentele și echipamentele necesare pentru a progresa. Fiecare donație contează și poate aduce o schimbare semnificativă în viața acestui băiat minunat. Să fim alături de Florian și să-l sprijinim în această călătorie dificilă, dar plină de speranță.

Suma donată va fi direcționată 100% către povestea aleasă de dvs.

Alți copii care au nevoie de ajutor

Oportunitatea de a ajuta va exista mereu. Aflați acum poveștile altor copii care au nevoie de ajutor

S-a întâmplat ceva extraordinar ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Ați sprijinit complet toți copiii de pe site-ul nostru și le-ați dat speranță pentru o copilărie mai fericită. În acest moment procesăm alte povești de copii pe care le vom publica pe site cât mai curând posibil.

Întrebări frecvente


Cum pot ajuta?

Pot dona pentru mai multe povești?