Faptele bune nu iau vacanță de vară

05. 08. 2024
Faptele bune nu iau vacanță de vară

Vara este, pentru mulți dintre noi, sinonimă cu vacanța, concediul și repausul. Dar, pentru copiii ale căror vieți sunt pline de dificultăți, problemele nu iau niciodată vacanță. Fiecare dintre acești copii merită șansa la o adevărată vară lipsită de griji, iar, prin intermediul platformei noastre, puteți contribui online la aceste cazuri, indifere

De ce este important să ajutăm și vara?

Din păcate, nevoile celor mai mulți dintre copii nu iau niciodată pauză, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Asta pentru că, atunci când vorbim despre nevoi, nu există sezonalitate. Majoritatea nevoilor pe care acești copilași le au sunt continue, ceea ce face cu atât mai dificilă misiunea părinților de a îi susține. De aceea, în vreme ce mulți copii se află în vacanța de vară, mulți alții nu au acces la resursele de bază. În vreme ce majoritatea copiilor se gândesc cu drag la viitorul an școlar, mulți copii nu reușesc să-și continue pasiunile sau speră că vor reuși să aibă măcar rechizite în noul an școlar. Iar, în vreme ce majoritatea copiilor explorează lumea și se bucură de vacanță, alți copii se luptă cu diagnostice marcante, care pur și simplu nu lasă viața să-și urmeze cursul.

Cazuri care au nevoie de ajutorul dvs. acum

După dum probabil știți, toate cazurile din platforma noastră au și un termen limită de strângere a fondurilor, așa că am selectat pentru dvs. Câteva dintre poveștile care se termină luna aceasta. Pe restul le puteți accesa AICI, folosind filtrul “Povești care se termină curând”.

Primul caz pe care vrem să vi-l prezentăm este cel al lui Darius, un tânăr boxer talentat care se confruntă cu dificultăți financiare în ceea ce privește acopeirea costurilor cu echipamentul necesar pentru a-și continua antrenamentele și competițiile. Darius are nevoie de echipament adecvat pentru a-și îmbunătăți performanțele și a-și urma visul de a excela în box. Darius a reușit să atingă multimple performanțe, precum participarea la Campionatul European din Sarajevo, reprezentând cu mândrie România.

Strângerea de fonduri se face pentru a-i oferi lui Darius echipamentul necesar la antrenamentele și competițiile de box, al căror cost se ridică la 2 365 de LEI. Pentru a-l o ajuta pe Darius, puteți dona apăsând AICI.

Un alt caz ce are nevoie de dvs. este cel al lui Erik, un băiețel adorabil de 2 ani, pentru care viața nu este deloc una obișnuită. Deși este plin de energie și dorință de a descoperi lumea, Erik suferă de o boală rară și gravă: diaree congenitală cu atrofie de microvili ai intestinului, cauzată de mutația genei MYO5B. Această afecțiune îl face dependent de nutriția parenterală totală, ceea ce înseamnă că primește hrana printr-un tub direct în sânge. Nutriția lui se realizează cu niște substanțe greu de procurat la noi în țară, pe care spitalele nu le oferă, de aceea acest băiețel are nevoie de toată susținerea noastră.

Pentru a-l ajuta pe Erik, strângerea de fonduri se va organiza pentru ca el să beneficieze de substanțele care îi asigură nutriția (Omegaven și carnitină), care se ridică la suma de 11 891 de LEI. Contribuiți la cauza lui Erik AICI.

Încă un caz pe care vrem să vi-l prezentăm și care are mare nevoie de ajutor este cel al lui Florian. El se confruntă cu provocări semnificative zilnic. Diagnosticele de autism, epilepsie și ADHD îi afectează viața constant, făcându-l să depindă total de ajutorul familiei și al echipei de specialiști. „E ca și când o ființă se deplasează pretutindeni prin lume, dar, prinsă într-o celulă invizibilă, nu poate interacționa spontan cu alte persoane,” explică mama sa. Florian are dificultăți în a-și exprima dorințele și în a percepe pericolele sau a efectua acțiuni ce țin de autonomia personală.

Pentru a reuși să-și îmbunătățească condiția, având recomandarea medicului Karina Gheorghiță, specialist în neurologie pediatrică, este achiziționarea unei căști cu infraroșu, al cărei cost ajunge la 17 420 de LEI. Aceasta îl va ajuta pe Florian la repararea țesuturilor din zona leziunilor demielinizante din lobul frontal și la optimizarea rețelelor neuronale afectate de descărcările epileptice constante. Această cască poate fi achiziționată doar cu sprijinul vostru, donând AICI.

Cum ajută donațiile dvs.?

Donațiile dvs. ajung în procent de 100% către copii, iar acestea pot face diferența în viețile lor. Până acum, cu ajutorul dvs., am reușit să ajutăm peste 137 de copii.

Acesta este și motivul pentru care noi, cei de la Fundația Premier Energy, ne dorim ca această vară să fie cea în care le oferim posibilitatea de a se bucura de copilărie, în care lasă grijile în spate și în care pot trăi o adevărată “vacanță de vară”.

În timp ce mulți dintre noi ne răsfățăm cu momente de distracție, există copii care se confruntă cu provocări majore, care nu iau niciodată vacanță. Darius, Erik și Florian sunt doar câțiva dintre acești copii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a face față dificultăților lor, fie de natură medicală, fie din lipsa resurselor pentru a-și putea îndeplini visurile și a ajunge la performanță.

Dacă doriți să contribuiți la schimbarea vieților acestor copii și să le oferiți șansa de a avea o vară, sau poate chiar o viață mai bună, vă încurajăm să aduceți contribuțiile voastre, pe cât se poate. Fiecare mic gest contează și poate face o diferență imensă.

Distribuie acest articol cu prietenii

Alte articole